Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@06:50:26 GMT

زنان از هفته دوازدهم بارداری واکسن کرونا بزنند

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۶۹۲۰۶

زنان از هفته دوازدهم بارداری واکسن کرونا بزنند

متخصص و عضو انجمن زنان و مامایی ایران با تاکید بر اینکه مادران باردار باید از هفته دوازدهم بارداری نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند، گفت: سطح آنتی بادی خون نوزادی که از مادر واکسینه شده متولد می‌شود بالا و از ابتلاء به بیماری در امان است.

به گزارش ایمنا، سوزان پیروان با تاکید بر اینکه شدت درگیری بیماری کرونا در افرادی که به نحوی سیستم ایمنی آنان ضعیف عمل می‌کند بیشتر است، اظهار کرد: در مورد زنان باردار هم این موضوع صادق است و احتمال ابتلاء و شدیدتر شدن بیماری و بستری شدن آنان نسبت به بقیه افراد عادی بیشتر است زیرا بارداری باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت زنان باردار بیشتر در ریسک ابتلاء قرار دارند.

وی افزود: ضمن اینکه ابتلاء مادر باردار به کرونا عوارضی هم برای بارداری آنان به وجود می‌آورد تا آنجا که ممکن است منجر به زایمان زودرس شود. به همین علت به آنان شدیداً توصیه می‌شود که علیه کووید ۱۹ واکسینه شوند.

پیران تاکید کرد: واکسیناسیون همانطور که از تعداد بستری شدن افراد عادی می‌کاهد در مورد زنان باردار هم علاوه بر کاهش احتمال بستری شدن، احتمال درگیری شدید و استفاده از ونتیلاتور و دستگاه‌های تنفس مصنوعی در مادر باردار را به شدت کاهش می‌دهد.

تزریق واکسن کرونا به مادر باردار از چند هفتگی توصیه می‌شود؟

متخصص زنان و مامایی با یادآوری اینکه عمده نگرانی مراجعه کنندگان به ما ایمن بودن یا نبودن واکسن است، توضیح داد: معمولاً مادر باردار از ما می پرسد که واکسن زدن برای جنین مشکلی به وجود می‌آورد یا خیر که باید به آنان گفت مشاهدات بالینی و علمی در مورد انواع مختلف واکسنی که مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته تا کنون هیچ نوع عوارضی بر روی مادر باردار و جنین نشان نداده است.

وی یادآور شد: البته این واکسن همانند هر واکسن دیگری ممکن است در محل تزریق، تورم یا درد ایجاد کند یا گاه تب بیاورد اما هیچ ضرر یا مشکلی برای مادران باردار ندارد و تزریق آن به شدت توصیه می‌شود.

پیروان در مورد زمان واکسیناسیون مادر باردار اظهار کرد: بنا به توصیه وزارت بهداشت، مادران باردار می‌توانند از هفته دوازدهم بارداری به بعد نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند اما در حال حاضر که واکسن به وفور نیست مادران باردار از هفته ۲۸ بارداری یعنی در اواخر بارداری حتماً باید واکسن بزنند اما به طور کلی با فراوان شدن واکسن، از هفته دوازده به بعد می‌توانند واکسن بزنند.

مادران باردار چه نوع واکسنی تزریق کنند؟

عضو انجمن زنان و مامایی ایران در پاسخ به اینکه چه نوع واکسنی برای مادر باردار بهینه است، گفت: واکسنی که به مادر باردار پیشنهاد می‌کنیم واکسن سینوفارم است زیرا علاوه بر اینکه نسبت به واکسن‌های دیگر تعداد آن بیشتر است بلکه از ویروس غیرفعال تولید شده است. البته واکسن آسترازنکا هم مناسب است فقط اینکه تزریق این واکسن تب و علائم بیشتری دارد و مادران باردار باید این موارد را مدنظر داشته باشند.

پیروان تاکید کرد: واکسن‌ها به هیچ عنوان بیماری زایی ندارند و این ذهنیت و شایعه به وجود آمده که فلانی واکسن زده بیمارتر شده صحت ندارد. فقط افراد باید بدانند که وقتی برای تزریق واکسن مراجعه می‌کند باید به لحاظ سلامتی در حالت خوبی باشد به این معنا که اگر احساس تب یا حالت سرماخوردگی دارند ممکن است کرونا باشند و نباید به سراغ واکسیناسیون بروند.

وی یادآور شد: مادر باردار هم اگر در هفته دوازدهم بارداری قرار دارد و هیچ علامتی ندارد می‌تواند واکسن بزند.

آیا آنتی بادی یا پادتن مادر باردار به جنین منتقل می‌شود؟

متخصص زنان و مامایی با اشاره به اینکه یکی از خوبی‌های واکسیناسیون این است که وقتی نوزاد از مادری که واکسینه شده و آنتی بادی دارد به دنیا می‌آید تا مدتی آنتی بادی در بدن او وجود دارد، تصریح کرد: این نوزاد با حالتی به دنیا می‌آید که تا چند وقت سطح آنتی بادی در خون او بالا است و از ابتلاء به بیماری در امان است.

وی تاکید کرد: پس مادر باردار با واکسیناسیون سلامتی خود و نوزاد خود را تضمین می‌کند پس مادر باردار به جای نگران بودن از عوارض واکسن، باید نگران خود بیماری کرونا باشد زیرا کسانی که واکسن نزده و به این بیماری مبتلا می‌شوند دچار بیماری شدیدتر و درگیری زیاد ریه یا بستری شدن در بیمارستان می‌شوند.

پیروان به تمامی مادران باردار افزود: اگر در اولویت واکسیناسیون قرار گرفته‌اید در حق خود و فرزند خود که قرار است به عنوان نوزادی سالم در خانواده سالم رشد کند کم کاری نکنید. ضمن اینکه فراموش نکنید علائم بیماری کرونا در زنان باردار همانند افراد عادی شامل بدن درد و خستگی و گرفتاری دستگاه تنفسی فوقانی یعنی بینی تا درگیری ریه است.

منبع: ایسنا

کد خبر 520973

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زمان تزریق واکسن کرونا به زنان باردار واکسیناسیون مادران باردار و شیرده موج پنجم کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق هفته دوازدهم بارداری مادر باردار مادران باردار زنان و مامایی زنان باردار آنتی بادی باردار هم بستری شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی