Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@19:05:00 GMT

هفته ۶ بارداری، علائم، نکات و موارد دیگر

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۰۸۰۱

هفته ۶ بارداری، علائم، نکات و موارد دیگر

به گزارش اقتصادآنلاین، در هفته ششم بارداری ممکن است احساساتی شبیه علائم سندروم پیش از قاعدگی مانند احساس خستگی، سردرد، سینه درد، گرفتگی عضلات، تکرر ادرار، گاز اضافی یا نفخ را تجربه کنید.

بعد از این دوره، تهوع صبحگاهی آغاز می شود که بسیاری از مادران از آن می‌ترسند و خیلی از مادران باردار از اوایل بارداری آن را تجربه می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همه این علائم نه‌چندان جالب به این معنی است که بدن شما هورمون‌های مناسب را در زمان مناسب تولید می‌کند تا بتواند از رشد کودک زیبای شما حمایت کند!

در این مقاله می‌خواهیم در مورد تمام آنچه در هفته ششم بارداری برای شما اتفاق می‌افتد صحبت کنیم.

هفته ۶ بارداری: انتظار چه چیزی را داشته باشید

ممکن است علائم سندروم پیش از قاعدگی مانند خستگی، سینه درد و سردرد داشته باشید.

ممکن است تهوع صبحگاهی را تجربه کنید.

کودک شما هنوز بسیار کوچک است: تقریباً به‌اندازه یک دانه برنج یا یک دانه انار است.

مغز و نخاع کودک شما درحال‌رشد است و قلب او شروع به تپیدن می‌کند.

تغییرات بدنی شما در هفته ششم بارداری:

در هفته ششم بارداری شما شروع به کشف تغییراتی در بدن خود می‌کنید و هورمون‌های بارداری بیش از حد زیاد می‌شوند و علائمی را که گفتیم، ایجاد می‌کنند. اگرچه هنوز بقیه نمی‌توانند تشخیص دهند که شما باردار هستید اما رحم شما درحال‌رشد است. ممکن است مثانه شما تحت‌فشار قرار بگیرد و شما را با فوریت بیشتر به دستشویی بکشاند. افزایش جریان خون در کلیه‌ها نیز به تکرر ادرار کمک می‌کند.

کودک شما:

در هفته ششم، کودک شما تقریباً سه تا شش میلی‌متر طول داشته یا تقریباً به‌اندازه یک دانه انار یا یک دانه برنج است. پس هنوز خیلی کوچک است. به نظر می‌رسد کودک چیزی شبیه به بچه قورباغه با یک دم کوچک است که بعداً به ستون فقرات تبدیل می‌شود.

جوانه‌های ریزی در حال تبدیل‌شدن به دست، پا و گوش هستند. مغز، ریه‌ها و سایر اندام‌ها نیز درحال‌رشد هستند.

اگرچه خیلی زود است که تشخیص دهیم آیا بینی نوزاد به خاله‌اش رفته یا نه، اما ویژگی‌های صورت در حال آشکار شدن هستند. دندان‌ها و یک‌لایه نازک از پوست وجود دارد. ضربان قلب کودک اغلب با سونوگرافی واژن در این مرحله از بارداری قابل تشخیص است.

رشد دوقلو در هفته ۶:

نوزادان بیشتر می‌توانند سرگرمی بیشتر باشند. اما اگرچند نوزاد را به دنیا بیاورید، خطر ابتلا به برخی عوارض حاملگی بیشتر است. در اینجا رایج‌ترین عارضه‌هایی وجود دارد که ممکن است بخواهید با پزشک خود در میان بگذارید:

کم‌خونی

پره اکلامپسی

دیابت بارداری

خونریزی واژن

کلستاز بارداری

سندرم انتقال دوقلو به دوقلو که هنگامی اتفاق می‌افتد که یک نوزاد بیش از نوزاد دیگر خون دریافت می‌کند.

زایمان زودرس:

محدودیت رشد داخل رحمی یا تأخیر در رشد جنین

اگر در شما تشخیص بارداری دوقلو (یا بیشتر) داده شده، ممکن است روند مراقبتتان اندکی تغییر کند. ممکن است نیاز به چکاپ‌های بیشتری داشته باشید، با محدودیت‌های خاصی روبه‌رو شوید یا اگر تیم مراقبت‌های بهداشتی شما ضروری ببینند، حتی زایمان زودهنگام تری را با سزارین برنامه‌ریزی کنید.

افرادی که دوقلو باردار هستند به طور معمول وزن بیشتری می‌گیرند. بر اساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، این افزایش وزن برای افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) آنها بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ است، در حدود ۱۶ تا ۲۵ کیلوگرم می‌باشد.

شما همچنین معمولاً نسبت به زمانی که تنها یک نوزاد را باردار هستید، به مواد مغذی بیشتری نیاز دارید، از جمله:

اسیدفولیک

کلسیم

آهن

پروتئین

علائم هفته ۶ بارداری:

بارداری بسیار هیجان‌انگیز است، اما مدیریت علائم ناخوشایند می‌تواند چالش‌برانگیز باشد (و گاهی اوقات مانع سرگرمی می‌شود). اما اکثر آن‌ها خیلی نگران‌کننده نیستند و برای همیشه دوام ندارند.

برخی از علائم هفته ۶ بارداری عبارتند از:

تهوع صبحگاهی

تکرر ادرار

خستگی

سینه‌های متورم یا دردناک

هاله‌های بزرگ‌تر و تیره‌تر در اطراف نوک پستان‌ها

افزایش احساس عاطفی یا تحریک‌پذیری

در اینجا چگونگی مدیریت این علائم بیشتر توضیح داده شده است تا بتوانید روی آماده‌سازی نوزاد در آن متمرکز شوید.

تهوع صبحگاهی (عصر، عصر و شب):

تهوع صبحگاهی در هنگام بارداری موضوعی رایج است. تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصد افراد باردار تهوع و استفراغ را در مرحله‌ای از بارداری خود تجربه می‌کنند. ممکن است از قبل هم تهوع صبحگاهی داشته باشید که برای بسیاری از افراد فقط محدود به صبح نیست.

علت تهوع صبحگاهی به طور کامل مشخص نشده است، اما اعتقاد بر این است که افزایش هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی در این امر نقش دارد.

اگر حالت تهوع یا استفراغ به طور غیرمعمولی شدید شد، با ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی خود صحبت کنید تا احتمال hyperemesis gravidarum که باعث حالت تهوع و استفراغ شدید در دوران بارداری می‌شود، منتفی شود.

آنچه می‌توانید انجام دهید تا تهوع صبحگاهی‌تان بهتر شود:

چندین وعده غذایی کوچک را چند بار در روز بخورید.

غذاهایی که خوب تحمل می‌کنید در دسترس داشته باشید تا اندک‌اندک از آن‌ها بخورید. بسیاری از خانم‌ها قسم می‌خورند که با خوردن کراکر نمکی قبل از بیدارشدن از خواب در صبح حالشان بهتر می‌شود.

از خوردن غذاهای پرادویه یا چرب پرهیز کنید. غذاهای ساده و رژیمی بهتر تحمل می‌شوند.

بلافاصله بعد از غذا خوردن دراز نکشید.

سعی کنید از بوهایی که باعث تهوع می‌شوند خودداری کنید.

مایعات زیادی بنوشید، به‌خصوص اگر استفراغ کرده‌اید.

از پزشک خود بپرسید آیا می‌توانید کپسول زنجبیل یا چای زنجبیل مصرف کنید؟ زنجبیل ممکن است باعث بهبود تهوع شود.

اگرچه مطالعات در مورد اثربخشی ویتامین B۶ در رفع بیماری صبحگاهی ضدونقیض است، اما کنگره زنان و زایمان آمریکا (ACOG) توصیه می‌کند در صورت تأیید پزشک از مکمل‌های ویتامین B۶ استفاده کنید.

برخی از زنان گزارش می‌کنند که استفاده از باندهای فشاری که برای بیماری حرکتی ساخته شده‌اند، حالت تهوع را بهتر می‌کنند.

ممکن است حالت تهوع شما به طور موقت با مصرف غذاها و نوشیدنی‌های ترش بهبود یابد.

خستگی:

احساس کوفتگی می‌کنید؟ خستگی که احتمالاً تجربه می‌کنید طبیعی است. این توسط هورمون‌های بارداری و افزایش حجم خون ایجاد می‌شود. راحت‌تر گرفتن آن ممکن است آن را بخشی از برنامه روزمره شما کند.

برای کاهش خستگی چه کاری می‌توانید انجام دهید:

چرت زدن. اگر در حال کار یا مراقبت از کودکان دیگر هستید، این مسئله می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما یافتن زمان برای شکار در طول روز می‌تواند به مبارزه با خستگی کمک کند. این بعد از تولد کودک شما نیز مهم خواهد بود.

زودتر به رختخواب رفتن:

در اوایل روز مایعات بیشتری بنوشید تا مجبور نباشید شب بیدار شوید.

در صورت امکان به دیگران اجازه دهید برخی از کار‌ها را برعهده بگیرند.

کافئین را ر‌ها کنید و به هیدراته ماندن و گرفتن مقداری انرژی با کیفیت بالا از میوه‌ها اعتماد کنید.

یبوست:

ویتامین‌های قبل از تولد اغلب برای سلامتی شما و کودک شما حیاتی هستند، اما مقدار زیاد آهن موجود در آن‌ها می‌تواند باعث ایجاد یبوست شود. در دوران بارداری یبوست یک مهمان ناخوانده است، اما می‌توان آن را درمان کرد.کارهایی که می‌توانید برای رفع یبوست انجام دهید:

به مقدار زیاد مایعات بنوشید. پزشکان توصیه می‌کنند که افراد باردار هر روز ۱۰ فنجان مایعات بنوشند. نکته: اگر ادرار شما زرد تیره است، ممکن است بدنتان کم آب باشد.

با خوردن مقدار زیادی میوه، سبزیجات، نان و غلات سبوس‌دار، لوبیا، آجیل و سبوس، میزان مصرف فیبر خود را افزایش دهید.

حرکت کنید. ورزش برای جسم و ذهن مفید است اما به جلوگیری از یبوست نیز کمک می‌کند.

قبل از صحبت با پزشک، به مصرف ملین‌ها وسوسه نشوید.

کار‌هایی که این هفته برای بارداری سالم باید انجام دهید:

۱. قرار ملاقات قبل از تولد با پزشک یا ماما را تنظیم کنید.

مراقبت‌های دوران بارداری برای شما و کودک مهم هستند تا مطمئن شوید هر مشکلی به‌سرعت درمان می‌شود. اگر قبلاً این کار را نکرده‌اید، زمان آن رسیده است که ویزیت اولیه بارداری خود را تعیین کنید.

برخی از پزشکان دوست دارند در حدود هفته ۶ بارداری شما را ملاقات کنند. دیگران ترجیح می‌دهند تا رسیدن به هفته ۸ یا حتی دیرتر صبر کنند.

۲. مولتی‌ویتامین‌های خود را مصرف کنید:

اگر قبلاً مصرف ویتامین قبل از تولد را شروع نکرده‌اید (در حالت ایده‌آل، مصرف آن را باید از سال قبل از بارداری شروع کنید)، باید مصرف این ویتامین را این هفته شروع کنید.

در اولین ملاقات قبل از تولد، پزشک مکملی برای شما تجویز می‌کند که حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی اضافی است که شما و کودک در طول بارداری به آن نیاز خواهید داشت. اگرچند هفته دیگر به پزشک خود مراجعه نکردید، می‌توانید با مطب تماس بگیرید تا نسخه یا توصیه بدون نسخه پزشک را درخواست کنید.

۳. سیگار نکشید:

سیگارکشیدن خطر سقط جنین و سایر عوارض بارداری را افزایش می‌دهد. همچنین خطر کودک شما را برای مشکلات سلامتی و وزن کم هنگام تولد افزایش می‌دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه‌های ترک سیگار، با پزشک خود صحبت کنید. ترک سیگار اگر سیگاری باشید می‌تواند یک چالش باشد، اما ارزش آن برای سلامتی خود و کودک دارد.

۴- الکل ننوشید:

نوشیدن الکل می‌تواند باعث اختلال طیف الکلی جنینی (FASD) شود. اگرچه علائم FASD متفاوت است، اما در شدیدترین حالت ممکن است باعث ویژگی‌های غیرطبیعی صورت، اختلالات یادگیری و سایر مشکلات سلامتی شود. در دوران بارداری هیچ مقدار ایمنی برای نوشیدن مشروبات الکلی وجود ندارد.

۵- از وان آب داغ و سونا بگذرید:

وان آبگرم و سونا می‌توانند خطر سقط جنین و ناهنجاری‌های جنینی را افزایش دهند. به‌عنوان یک قاعده سرانگشتی، از فعالیت‌هایی که دمای بدنتان را به بالاتر از ۳۸.۳ درجه سانتی‌گراد می‌رسانند خودداری کنید.

۶. خوب غذا بخورید:

خوردن وعده‌های غذایی مغذی در طی بارداری مهم است. اگر تهوع صبحگاهی دارید، غذاهایی بخورید که برایتان مطلوب بوده و برای شما حالت تهوع ایجاد نمی‌کنند.

۷. آب زیادی بنوشید:

اکنون‌که باردار هستید، حفظ آب بدن بسیار مهم است. حداقل ۸ تا ۱۲ لیوان آب در روز بنوشید. کمبود آب بدن می‌تواند منجر به عوارض جدی بارداری شود.

 اگر به‌سختی می‌توانید آب را نگه دارید و آن را بالا می‌آورید، یک لیمو در آن بفشارید. در یک مطالعه نشان‌داده‌شده که رایحه‌درمانی لیمو به کاهش حالت تهوع و استفراغ در افراد باردار کمک کرده است.

۸. راحت باشید:

هرچند انجام تمرینات بدنی با شدت پایین برای سلامتی شما مهم است، درحالی‌که خسته هستید ورزش نکنید. بدن شما برای آماده‌سازی و رشد کودک شما به‌سختی کار می‌کند و برای شارژ مجدد به زمان نیاز دارد.

اولین قرار ملاقات قبل از تولد فرزند

اگرچه هر تیم مراقبت‌های بهداشتی، کمی متفاوت با مراقبت روبرو می‌شوند، اما بیشتر آن‌ها مراحل زیر را در ویزیت اولیه قبل از تولد انجام می‌دهند:

کارکنان، سابقه پزشکی شما را از جمله شرایط پزشکی و جراحی‌هایی که انجام داده‌اید و دارو‌های تجویز شده و بدون نسخه پزشک را بررسی می‌کنند. هنگام مراجعه به‌قرار ملاقات، این اطلاعات را در دسترس داشته باشید.

وزن، ضربان قلب و فشارخون شما بررسی می‌شود.

پزشک شما آزمایش خون معمولی را تجویز می‌کند و نمونه ادرار را می‌خواهد.

در طول معاینه لگن پزشک، واژن، رحم، لگن، لوله‌های فالوپ و تخمدان را بررسی می‌کند.

به شما اطلاعاتی در مورد انتظارات در دوران بارداری و دستورالعمل‌های مربوط به بارداری سالم داده می‌شود.

وقت خواهید داشت که سؤالات خود را مطرح کنید، بنابراین همه چیز‌هایی را که می‌خواهید بدانید، سؤال کنید.

چه موقع با دکتر تماس بگیریم:

بسیاری از مواردی که احساس می‌کنید کاملاً طبیعی است و جای نگرانی نیست. اما در صورت بروز علائم زیر بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:

خونریزی واژن

نشت مایعات از واژن

درد شدید شکم یا لگن

تب بیشتر از ۱۰۰٫۴ درجه فارنهایت (۳۸ درجه سانتیگراد)

تاری دید

سردرد شدید

تورم شدید یا ناگهانی دست‌ها، صورت یا انگشتان

درد یا سوزش هنگام ادرار کردن

 

پربیننده ترین میوه ای جادویی برای خلاصی از بی خوابی تریاک تاثیری در درمان کرونا دارد؟ سه علت قطعی که افراد را مبتلا به کرونا کرده است بیماری مخوفی که مصرف برنج آن را تشدید می کند واکسیناسیون دانش آموزان کی شروع می شود؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بارداری هفته ششم بارداری دوران بارداری هفته ۶ بارداری تهوع صبحگاهی داشته باشید قبل از تولد انجام دهید حالت تهوع برای شما کودک شما پزشک خود یک دانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۰۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

0 تا 100 ایستگاه پمپاژ فاضلاب؟ تجهیزات و قیمت | مزایا و نکات مهم در انتخاب

تصور کنید در طبقات فوقانی یک آپارتمان بلند زندگی می‌کنید. شستشوی ظرف‌ها، استحمام و سایر فعالیت‌های روزمره شما، حجم قابل توجهی از فاضلاب را تولید می‌کند. این فاضلاب باید به نحوی از طبقات بالا به پایین هدایت شده و به مسیر تصفیه‌خانه یا چاه جذبی انتقال یابد. اینجاست که ایستگاه پمپاژ فاضلاب، در زیرزمین، به ایفای نقش می‌پردازد.

این ایستگاه کوچک اما قدرتمند، با استفاده از پمپ‌های مخصوص، فاضلاب را با فشار به سمت پایین هدایت می‌کند و موانعی نظیر اختلاف سطح طبقات را به آسانی پشت سر می‌گذارد. این ایستگاه های پمپاژ اغلب برای انتقال فاضلاب به شبکه انتقال فاضلاب شهری (اگو) و یا تصفیه خانه های فاضلاب استفاده می شود.

انتخاب و خرید ایستگاه پمپاژ فاضلاب:

انتخاب ایستگاه پمپاژ مناسب، امری تخصصی است که نیازمند دانش و ظرافت خاصی می‌باشد. در این مسیر، توجه به فاکتورهای متعددی همچون:

ظرفیت مخزن: تناسب حجم مخزن با میزان فاضلاب تولیدی ساختمان، از اهمیت بالایی برخوردار است.

نوع پمپ: انتخاب پمپ مناسب با توجه به هد و دبی مورد نیاز، از اتلاف انرژی و هزینه‌های اضافی جلوگیری می‌کند.

جنس بدنه: جنس بدنه ایستگاه پمپاژ باید در برابر خوردگی و فرسایش مقاوم باشد و از مواد باکیفیت ساخته شده باشد.

سیستم کنترل: تجهیز ایستگاه پمپاژ به سیستم کنترل هوشمند، امکان نظارت و مدیریت بهینه بر عملکرد آن را فراهم می‌سازد.

 

نکات مهم در انتخاب مکان مناسب برای ایستگاه پمپاژ:

دسترسی آسان: محل نصب ایستگاه پمپاژ باید به گونه‌ای باشد که امکان دسترسی آسان برای سرویس و نگهداری از آن فراهم باشد.

دور از سکونت: به دلیل تولید بوی نامطبوع، احداث ایستگاه پمپاژ در فاصله مناسب از واحدهای مسکونی الزامی است.

زهکشی مناسب: محل نصب ایستگاه پمپاژ باید دارای زهکشی مناسب جهت جلوگیری از تجمع آب و فاضلاب باشد.

ملاحظات فنی: رعایت ضوابط و استانداردهای فنی مربوط به احداث ایستگاه پمپاژ، از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

کاربرد ایستگاه پمپاژ چیست؟

ایستگاه پمپاژ یا لیفت استیشن محصولی است که برای پمپ کردن یا جابجایی آب و فاضلاب در مواقعی که هیچ ثقلی حاصل نمی شود، استفاده می شود. در ایستگاه پمپاژ که به صورت زیرزمینی و اغلب استوانه‌ای شکل نصب می شود به طور معمول ۱ یا ۲ پمپ در داخل آن تعبیه شده است. با ورود آب به داخل مخزن و پر شدن آن، سوئیچ شناور پمپ را فعال کرده و آب به محل مورد نظر خود منتقل می‌شود.پکیج پمپاژ فاضلاب یا همان لیفت استیشن فاضلاب کاربردی صنعتی دارد و در صنعت آب و فاضلاب بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چند نمونه از کاربرد های لیفت استیشن :

انتقال فاضلاب به طبقات بالاتر: در ساختمان‌هایی که فاضلاب طبقات فوقانی باید به صورت ثقلی به طبقات پایین منتقل شود، از لیفت استیشن استفاده می‌شود.

هدایت فاضلاب به تصفیه‌خانه: در مواردی که محل تصفیه‌خانه در ارتفاعی پایین‌تر از ساختمان قرار دارد، از لیفت استیشن برای پمپاژ فاضلاب به تصفیه‌خانه استفاده می‌شود.

انتقال فاضلاب از چاه جذبی: در مواقعی که چاه جذبی فاضلاب به دلیل پر شدن نیاز به تخلیه دارد، از لیفت استیشن برای تخلیه فاضلاب چاه استفاده می‌شود.

اما چرا به ایستگاه پمپاژ فاضلاب نیاز داریم؟

فرض کنید بخواهیم فاضلاب را به صورت ثقلی به پایین هدایت کنیم. در این صورت، باید لوله‌های فاضلاب را با شیب تندی در سراسر ساختمان نصب کنیم. این کار نه تنها از نظر فنی دشوار و پرهزینه است، بلکه فضای زیادی را نیز اشغال می‌کند.

علاوه بر این، در برخی موارد، محل تصفیه‌خانه یا چاه جذبی در ارتفاعی پایین‌تر از ساختمان قرار دارد. در این شرایط، هدایت فاضلاب به صورت ثقلی غیرممکن خواهد بود و چاره‌ای جز استفاده از ایستگاه پمپاژ باقی نمی‌ماند.

انواع ایستگاه پمپاژ فاضلاب:

ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب در انواع مختلفی با توجه به ظرفیت، نوع پمپ و کاربری ارائه می‌شوند.

ایستگاه پمپاژ خانگی: این نوع ایستگاه پمپاژ برای ساختمان‌های مسکونی و اداری کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد و ظرفیت نسبتاً پایینی دارد.

ایستگاه پمپاژ تجاری: این نوع ایستگاه پمپاژ برای مکان‌های تجاری و پر رفت و آمد مانند هتل‌ها، رستوران‌ها و مجتمع‌های تجاری طراحی شده است و از ظرفیت بالاتری برخوردار است.

ایستگاه پمپاژ صنعتی: این نوع ایستگاه پمپاژ برای انتقال فاضلاب‌های صنعتی که غلیظ‌تر و اسیدی‌تر هستند، کاربرد دارد و از پمپ‌های مخصوص و مقاوم‌تری در آن استفاده می‌شود.

 

مزایای استفاده از ایستگاه پمپاژ فاضلاب:

هدایت آسان فاضلاب: ایستگاه پمپاژ فاضلاب، انتقال فاضلاب را به سادگی و بدون نیاز به شیب‌دهی زیاد لوله‌ها امکان‌پذیر می‌کند.

جلوگیری از گرفتگی لوله‌ها: با ایجاد جریان قوی در لوله‌ها، از انباشت فاضلاب و گرفتگی لوله‌ها جلوگیری می‌شود.

کاهش بوی نامطبوع: ایستگاه‌های پمپاژ مجهز به سیستم‌های تهویه مناسب هستند که از انتشار بوی فاضلاب به محیط اطراف جلوگیری می‌کنند.

صرفه جویی در فضا: با نصب ایستگاه پمپاژ، نیازی به اشغال فضای زیاد برای لوله‌های فاضلاب با شیب تند نیست.

عملکرد خودکار: بسیاری از ایستگاه‌های پمپاژ به سیستم‌های کنترل هوشمند مجهز هستند که به طور خودکار عملکرد پمپ‌ها را تنظیم می‌کنند.

 

انتخاب ایستگاه پمپاژ مناسب:

انتخاب ایستگاه پمپاژ مناسب، امری تخصصی است که باید با توجه به فاکتورهای مختلفی مانند:

میزان فاضلاب تولیدی: حجم مخزن ایستگاه پمپاژ باید متناسب با میزان فاضلاب تولیدی ساختمان باشد.

ارتفاع پمپاژ: هد پمپ باید به گونه‌ای باشد که بتواند فاضلاب را به ارتفاع مورد نظر پمپاژ کند.

نوع فاضلاب: در صورت وجود فاضلاب‌های صنعتی، باید از ایستگاه پمپاژ مخصوص با پمپ‌های مقاوم استفاده کرد.

بودجه: قیمت ایستگاه‌های پمپاژ در برندها و مدل‌های مختلف، متفاوت است.

ایستگاه پمپاژ از تجهیزات مختلفی تشکیل شده است :

اجزای تشکیل دهنده ایستگاه پمپاژ

مخزن عمودی ایستگاه پمپاژ

پمپ فاضلابی

شیرآلات و اتصالات

سنسورها

تابلو برق



نصب و نگهداری ایستگاه پمپاژ:

نصب و نگهداری ایستگاه پمپاژ فاضلاب باید توسط افراد متخصص و مجرب انجام شود.

بازرسی دوره‌ای: پمپ‌ها و سایر اجزای ایستگاه پمپاژ باید به طور دوره‌ای مورد بازرسی و سرویس قرار گیرند.

تعویض قطعات: قطعات فرسوده و معیوب باید به موقع تعویض شوند.

در ادامه به برخی از نکات جالب و شگفت‌انگیز در مورد ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب می‌پردازیم:

قدرت پنهان: پمپ‌های درون ایستگاه پمپاژ، قدرتی شگفت‌انگیز دارند. آنها می‌توانند فاضلاب را با فشار زیاد به سمت بالا یا پایین هدایت کنند و موانعی مانند اختلاف سطح طبقات را به آسانی پشت سر بگذارند.

تنوع شگفت‌انگیز: ایستگاه‌های پمپاژ در انواع مختلفی با ظرفیت، نوع پمپ و کاربری ارائه می‌شوند. از ایستگاه‌های پمپاژ خانگی برای ساختمان‌های کوچک تا ایستگاه‌های پمپاژ صنعتی برای انتقال فاضلاب‌های غلیظ، انواع مختلفی از این ایستگاه‌ها وجود دارد.

هوشمندی پنهان: بسیاری از ایستگاه‌های پمپاژ به سیستم‌های کنترل هوشمند مجهز هستند. این سیستم‌ها به طور خودکار عملکرد پمپ‌ها را تنظیم می‌کنند، از هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌کنند و در صورت بروز مشکل، هشدار می‌دهند.

نقش حیاتی در سلامت: ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب نقشی حیاتی در حفظ بهداشت و سلامت انسان و محیط زیست ایفا می‌کنند. با هدایت صحیح فاضلاب، از انتشار بیماری‌ها و آلودگی محیط زیست جلوگیری می‌شود.

مقاومت در برابر سختی‌ها: ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب باید در برابر شرایط سخت مانند رطوبت بالا، مواد شیمیایی و ضربه مقاوم باشند. به همین دلیل، از مواد باکیفیت و بادوام در ساخت آنها استفاده می‌شود.

مهم ترین مشکلات ایستگاه پمپاژ فاضلاب

جابجایی پمپ

یکی از رایج ترین مشکلات ایستگاه پمپاژ جابجایی پمپ است. به این معنا که لیفت استیشن  از تراز مناسب خود نسبت به سایر اجزا خارج شده است. حتی در صورتی که طراحی ایستگاه پمپاژ با دقت و توسط متخصصین انجام شود باز هم این پدیده اجتناب نا پذیر است. این اتفاق معمولا زمانی رخ می دهد که در اطراف ایستگاه پمپاژ و یا بالای آن تغییراتی ایجاد شود. ساخت و ساز در اطراف و یا بالای ساختمان و حتی حرکت خودرو های سنگین می تواند باعث بروز این مشکل شود.

پیمانکاران حرفه ای ایستگاه پمپاژ استراتژی های مختلفی را به کار می گیرند تا با جابجایی ایستگاه پمپاژ مقابله کنند.

مشکل نشت در ایستگاه پمپاژ

مشکل دیگری که بین ایستگاه پمپاژ های فاضلاب رایج است نشتی فاضلاب است. زمانی که لوله های اطراف لیفت استیشن ترک خورده باشند این موضوع باعث نشتی می شود. در نتیجه این امر مخزن به درستی تخلیه نمی شود. در صورتی که زهکش فاضلاب شما (توالت، دوش، سینک) به کندی حرکت می کند یا متوجه بوی شدیدی فاضلاب می شوید ممکن است علت به نشتی فاضلاب در ایستگاه پمپاژ مربوط شود

آسیب رسیدن به لوله ها پس از چند سال بهره برداری امری طبیعی است. به همین دلیل بازرسی مداوم لوله ها می تواند امکان بروز این مشکل را به حداقل برساند. زمانی که لوله های ایستگاه پمپاژ آسیب دیده باشند به راحتی قابل تعویض شدن هستند.

از کار افتادن پمپ

سومین نوع مشکلات ایستگاه پمپاژ از کار افتادن موتور پمپ است. وقتی که پمپ از کار می افتد به این معناست که ممکن است که کل لیفت استیشن از دسترس خارج شده است. این موضوع با ایجاد مشکل برای مخزن پمپ نیز همراه است.

پمپ ها همانند سایر تجهیزات برقی ممکن است بعد از چندین سال استفاده دچار مشکلاتی شوند. توقف کار پمپ ها می تواند منجر به تخلیه سینک و دوش با سرعت کم، سیفون شدن نادرست توالت، پخش شدن بوی بد در محیط اطراف. تعویض پمپ یا تعمیر پمپ در این موارد می تواند راه مناسبی برای راه اندازی مجدد ایستگاه پمپاژ باشد.

گرفتگی پمپ

در صورتی که فاضلاب حاوی مقادیر زیادی از روغن و گریس باشد ممکن است درون پمپ تجمع کرده و منجر به گرفتگی پمپ شوند. انسداد پمپ شایع ترین دلیل خرابی پمپ است . چرا که باعث گرفتگی سوییچ ها شده و فاضلاب از مخزن سرریز می شود. استفاده از مواد شیمیایی و چربی گیر می تواند راه حل مقابله با این مشکل باشد.

ورود آشغال به درون پمپ

معمولا در طراحی ایستگاه پمپاژ فاضلاب از آشغالگیر برای جلوگیری از ورود جامدات درشت به پمپ استفاده می شود. اما گاهی اوقات به دلیل کاهش هزینه از آشغالگیر استفاده نمی شود و پمپ های مجهز به خرد کن در این نوع لیفت استیشن استفاده می شود. با این وجود ممکن است برخی از آشغال های درشت وارد پمپ آشغالگیر شده و باعث از کار افتادن ایستگاه پمپاژ شود.

خرابی سنسور ها

سنسور های سطح پایین فاضلاب و سطح بالای فاضلاب برای درست کار کردن ایستگاه پمپاژ فاضلاب درون آن نصب می شود. در صورت خرابی سنسور ها ممکن است آلارم اشتباه به سیستم ارسال شود. همچنین پایین یا بالا بودن سطح فاضلاب بیش از حد مجاز ممکن است آلارم ایستگاه پمپاژ را به صدا در آورد که در آن صورت باید مورد بررسی قرار بگیرد.

قدیمی شدن ایستگاه پمپاژ

مشکلات ذکر شده اغلب به دلیل بالا رفتن طول عمر ایستگاه پمپاژ به وجود می آید. معمولا پس از رسیدن عمر لیفت استیشن به 20 سال بروز این گونه مشکلات طبیعی است. با این حال می توان با بازرسی های منظم از ایستگاه پمپاژ در جریان علائم اولیه مشکلات قرار بگیرید. این امر باعث می شود تا طول عمر ایستگاه شما افزایش پیدا کند.

توصیه نهایی

پیشنهاد می شود که سرویس منظم برای ایستگاه پمپاژ انجام شود تا همیشه شرایط ایستگاه در حالت بهینه قرار بگیرد. بیشتر خرابی های ایستگاه پمپاژ  به دلیل تعمیر و نگهداری کم و بازرسی های نامنظم رخ می دهد. بنابراین بازررسی ایستگاه پمپاژ باید به صورت منظم و با برنامه ریزی انجام شود تا از بروز فاجعه های بعدی جلو گیری کند.



تولید ایستگاه پمپاژ فاضلاب شرکت آب سازه با تکنولوژی استفاده از دو پمپ با طراحی مدار و تابلو کنترل کاملا هوشمند با قابلیت تعویض پمپ ها در مواقع تعیین شده است. استفاده همزمان از پمپ ها در مواقع پیک یا اوج مصرف و محافظت کامل از  پمپ ها در برابر کارکردن در حالت خشک و سایر آسیب های احتمالی پمپ در مواقع خطر از ویژگی های این ایستگاه پمپاز می باشد. همچنین این لیفت استیشن دارای آلارم در مواقع اورژانسی جهت اطلاع به بهره بردار جهت اصلاح سیستم می باشد که می تواند آن را نسبت به دیگر ایستگاه های پمپاژ مجزا بکند.

ایستگاه پمپاژ فاضلاب فراتر از یک وسیله ساده، این ایستگاه‌ها نقش مهمی در زندگی روزمره ما ایفا می‌کنند. با درک رازهای پنهان آنها، می‌توانیم به اهمیت این قهرمان گمنام در اعماق ساختمان بیشتر پی ببریم.

سخن پایانی:

انتخاب و نصب صحیح ایستگاه پمپاژ فاضلاب، ضامن سلامت و بهداشت ساختمان و محیط زیست است. با در نظر گرفتن فاکتورهای فنی و مهندسی و انتخاب محصولی باکیفیت، می‌توان از عملکردی بی‌نقص و سالیان متمادی بهره برد.

دیگر خبرها

  • 0 تا 100 ایستگاه پمپاژ فاضلاب؟ تجهیزات و قیمت | مزایا و نکات مهم در انتخاب
  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟
  • پلمب یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان
  • نکات مهم در طراحی و اجرای دکوراسیون مغازه لوازم تحریر
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها
  • ادعای کارفرمایان به رعایت نکات ایمنی با نصب کپسول آتش نشانی
  • نکات تربیتی فرزند از زبان استاد قرائتی + فیلم
  • نکات مهم در خرید و استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته